Oddaljena podpora

Ali je Google vašo spletno stran označil kot nevarno?

Najbolj priljubljeni brskalnik Chrome, z novo verzijo 68, prinaša napovedane spremembe pri označevanju spletnih strani. Vsako spletno stran, ki nima veljavnega SSL/TLS certifikata in s tem v naslovu https namesto http označi z “Not secure”. Obenem bo tudi iskalnik Google slabše rangiral strani, ki ne bodo uporabljale varnega prenosa podatkov.

HTTPS je šifrirana povezava HTTP, ki je varnejša in šifrira vse podatke, ki se prenašajo med spletno stranjo in njenimi obiskovalci. SSL (Secure Socket Layer) certifikat je digitalno varnostno potrdilo, ki zagotavlja pristnost identitete spletnega mesta.

 

Kaj torej pomeni za nas, če obiščemo “Not secure” spletno stran. Če zgolj surfamo ali beremo članke to ni nujno težava. Pri izmenjavi kakršnih koli podatkov, kot npr. spletni nakup ali prijava v spletno stran z geslom (npr. elektronska pošta, spletna banka…) pa vsekakor spletna stran mora uporabljati varno povezavo.

 

 

 

 

Ali je bila novica uporabna?

Želite prejemati podobne novice na vaš e-mail?

Z vpisom svojega elektronskega naslova si zagotovite Sibit-ove bralne poslastice, ki bodo vsebovale vedno sveže novice iz tehnološkega sveta. Obveščali vas bomo tudi o novih oblačnih storitvah in ostalih produktih, ter vam predstavili primere dobrih praks, s katerimi se srečujemo na vsakodnevni poti.


Vrh